Viure la música nivell DOSEM

Abans de llegir el post d’avui, us deixo el vídeo que vaig gravar de l’entrevista que vaig fer a en Dosem, el nostre protagonista, espero que us agradi tant com a mi.

En Sergi Torres explica una cosa,  igual de bonica que d’interessant, sobre el procés creatiu dels artistes i els genis, que, posant-hi una mica de toc personal, em sembla perfecta per introduir a la persona sobre la que avui escric.

La majoria de persones vivim amb el cap pendent del passat o enfocat en el futur i perdem sovint el moment present. El moment present és el que conté tota la força, tota l’energia, el que conté la vida, és l’únic que de veritat tenim… i el deixem passar. El present és el que té la llibertat al 100%, la creativitat, tot el potencial està en el present, si ens parem i observem un segon, veurem que, en aquest mateix moment, tot és possible. És en aquesta llibertat, en aquesta sublimació de la vida, quan la creativitat funciona. Es manifesta inevitablement mitjançant les persones que són més capaces de viure aquests moments plenament, i, que la passió pel que estan fent és tan forta, que no els despista cap pensament. Són allà en cos i ànima, aconsegueixen connectar-se amb el món de les idees que parlava Plató i fan de canal per portar-les a la terra mitjançant les diferents expressions de l’Art.

En Marc no m’ho va expressar ben bé així, però quan em va dir que una de les coses que més li agradava era inspirar-se fent servir la sinestèsia, la capacitat de relacionar els sentits de forma diferent a la que estem acostumats, i que, quan veia una escena pel carrer, o en aquell mateix moment, durant l’entrevista, se li acudia un so per descriure-la, em va meravellar. Vaig entendre que era un creador musical especial, i m’ho va confirmar quan em va dir que el que ell feia era explicar històries, que per ell, la música, era una forma d’expressar-se, no només una eina per fer ballar la gent.

I així és com parlen els artistes, els de veritat. Els que fan allò perquè és el que millor saben fer a la vida, els que, tenint la capacitat de comunicar de diferents formes, n’hi ha una que els escull i no els deixa anar i, tot i que altres camins els cridin i, segurament, acabin experimentant, sempre n’hi haurà una que portaran al cor i, en aquest cas, és la música electrònica.

En Dosem, el nom artístic del protagonista d’avui, és nascut a Girona i va viure, com fem la majoria en aquest país, estudiant, jugant a bàsquet, veient pel·lícules i escoltant música. Com us deia abans, però, i sabent que els camins del l’Art són inescrutables, hi va haver un moment en el qual tot el seu interès pel disseny, els videojocs i la música es van unir i va començar a provar de composar els seus propis temes. Un parell de festes amb els amics, dies de punxar als locals de la ciutat que li donaven l’oportunitat i, com que tot això que us he explicat es nota, i és inevitable contagiar-ho, cada cop tenia més ofertes i persones més ben relacionades el coneixien. En Dosem movia a la gent, comunicava, i poc a poc van anar arribant els contractes, els discos i els viatges.

No, no va ser un camí planer, ni ràpid, però sí em va dir que mai es va rendir. Mai ho va deixar estar i sempre va creure en el que feia.

Aquesta crec que és una de les claus principals d’aquesta història i un bon aprenentatge. No deixar de fer el que t’apassiona. Combinar-ho amb altres feines, fer els sacrificis que calgui, però no deixar-ho estar per por o comoditat, si et crida tan fort, no ho facis callar.

Un dels somnis professionals d’en Dosem era tocar a Tòkio i al Sónar a Barcelona i recordo perfectament com es va emocionar mentre m’explicava que ja ho havia aconseguit. No em va dir res més, ni estic orgullós, ni vaig ser molt feliç… només em va dir que ja ho havia fet, i els seus ulls em van dir la resta. Va ser aquella mirada que barrejava la satisfacció d’un adult amb l’emoció del nen, d’en Dosem nen en aquest cas, quan li haguessin dit que allò que tant volia, ho anava a fer.

I així vam estar força estona, repassant la seva trajectòria, parlant sobre les emocions, la vida i els projectes de futur que en breu anirem veient, però, sens dubte, el que més m’interessa que veieu, i per això és protagonista del nostre blog, són les seves actuacions en directe.

Us deixo aquest vídeo resum que podeu trobar a la seva pàgina web, junt amb la seva agenda d’actuacions, la seva trajectòria musical i altra informació interessant, perquè pugueu fer un tast de l’energia que desprèn i com, siguin quins siguin els vostres gustos musicals, us farà arribar l’emoció de la que us he estat parlant. I és que l’Art és així, com l’amor, s’expressa encara que no vulguis.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s